Webwinkel

Mixen en Masteren | December 2024

786.50

Mixen en masteren december 2024. Prijs is inclusief 21% BTW. Aanmelden geschiedt via het voldoen van de betalting via de webshop. We komen graag persoonlijk in contact en sturen de factuur daarom na betaling handmatig toe.

Voor voorwaarden en mogelijkheden op korting zie de productbeschrijving hieronder.

 

8 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

In de cursus Mixen en Masteren leer je van podcastmaker Marius Kooij (onder meer De Groentjes, Jonge Jaren) hoe je door nabewerking in je montageprogramma de audiokwaliteit van je opnames verbetert. Tijdens de cursus leer je waarom mixen en masteren eigenlijk nodig is, hoe je ervoor zorgt dat een podcast ook goed te beluisteren is in een drukke omgeving en hoe je je eigen geluid geeft aan producties.

Aan het einde van de cursus heb je een een simpele strategie om het geluid te verbeteren en de opnames publiceerklaar volgens de reguliere podcaststandaarden te maken. Deze cursus wordt gegeven in het (gratis) montageprogramma Reaper, de theorie is in alle montageprogramma’s toepasbaar. Het maakt ook niet uit wat voor soort podcast je maakt!

– Wanneer: woensdag 4, woensdag 11 en woensdag 18 december van 19:15 tot 21:45 uur
– Waar: Tolhuistuin, Amsterdam-Noord
– Aanmelddeadline: 21 november 2024
– Docent: Marius Kooij

Programma en bijeenkomsten

Bijeenkomst 1 (4 december)
Waarom is mixen nodig? Dat leer je tijdens deze bijeenkomst. Ook vertelt Marius je hoe je de mix goed kunt voorbereiden. Ten slotte gaan we in op het effect equalizer (EQ) : wat is het frequentiespectrum en hoe werkt EQ precies?

Bijeenkomst 2 (11 december)
In deze bijeenkomst leer je meer over het belang van compressie en dynamiek. Hoe kun je automation voor je laten werken? En waarom is het handig om met een zogenoemde ‘mixbus’ te werken?

Bijeenkomst 3 (18 december)
Je gaat je mix publiceerklaar maken door te masteren. Wat is mastering? Ook gaan we in op je mindset bij het mixen en behandelen we de laatste belangrijke punten voor het mix- en en masterproces. Zoals: waar zit je in de (mix)ketting?.

Wat moet je kunnen om mee te doen?

Je hebt ervaring met een DAW en bij voorkeur heb je al eens een podcast gemonteerd (met of zonder mix en master). Mocht je twijfelen over je vaardigheden of materiaal neem dan contact met ons op via akademie@podcastnetwerk.nl.

De docent

Tijdens zijn studie aan het conservatorium raakte Marius gefascineerd door het proces aan de andere kant: het opnemen en mixen. Hij merkte dat hij vooral de meeste rust ervaarde in stemmen rustig en fijn laten klinken.

Dit doet hij inmiddels bij zijn eigen podcast De Groentjes, maar ook onder andere bij Jonge Jaren en vele andere talkshows.. Naast het ambacht van een podcast mixen, hoopt Marius ook vooral het plezier dat hij ervaart bij mixen mee te geven!

Toegankelijkheid

Het Podcastnetwerk doet altijd haar best om zo toegankelijk mogelijke programma’s te organiseren. De locatie van de Tolhuistuin is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een rolstoeltoilet. De organisatie waakt ervoor dat er tijdens de bijeenkomsten een veilige omgeving is om (persoonlijke) verhalen en twijfels te delen. Mocht je tegen de bekostiging van de cursus oplopen, neem dan contact met ons op.

Retourbeleid

Gekochte tickets kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd, tenzij de cursus reeds is aangevangen. Bij onvoldoende deelnemers behouden we het recht voor de cursus te verplaatsen naar een latere editie. Dit wordt bepaald op de aanmelddeadline. Mocht de cursus worden verplaatst, dan restitueren we de verkochte plaatsen in de week van de aanmelddeadline.
Lees hier de algemene voorwaarden van de Podcastakademie 2024-2025

Korting op cursus

– Word vriend van het Podcastnetwerk voor €25 per jaar en ontvang 10% korting op de deze cursus. Na aanmelding voor het Podcastnetwerk kan je een kortingscode voor de cursus opvragen door te mailen naar akademie@podcastnetwerk.nl. Lees hier meer over vriend zijn van het Podcastnetwerk. Je kunt alleen op persoonlijke titel lid worden van het Podcastnetwerk.

– Werk jij als zzp’er in de culturele of creatieve sector? Maak dan gebruik van de Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling) regeling en krijg 1/3 deel van de cursuskosten vergoed! Tip: mail direct Werktuig PPO fonds om te kijken of je in aanmerking komt. Heel veel deelnemers gingen je voor. Na afloop van de cursus ontvang je desgewenst een certificaat dat je kunt inleveren bij Werktuig PPO.

– Voor journalisten: krijg (een deel van) de cursus vergoed vanuit een regeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de Beurs Expertisebevordering van Fonds BJP.

– Werk je voor een baas, check dan wat de financieringsmogelijkheden binnen het bedrijf zijn. Bestelling op factuur is mogelijk, stuur hiervoor een mailtje naar akademie@podcastnetwerk.nl

– Mocht je behoefte hebben aan een betalingsregeling of op een andere manier hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op via akademie@podcastnetwerk.nl

 

Extra informatie

tarief

regulier, bedrijf